Nästa chans för VIK att stoppa förlustsviten som nu är uppe i fem matcher kommer på lördagskvällen då ett Jonathan Dahlén-lett Timrå kommer till småland. Gästerna är med i toppen, mycket tack vare ett starkt power play.

– Att hålla oss på planen är en av de viktigaste delarna. De har ett bra PP, har haft en del framgång och har såklart spets, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Trots den dystra sviten ser Karlin muntern på framtiden.

Hur orolig är du i det här skedet?

– Inte det minsta. Då är jag mer orolig att det inte kommer så mycket folk vi vill ha. Vi kommer att hitta våra segrar om vi inte får en till bölja av massa skador. Håller vi oss i schack kommer vi att lyfta.

Skadorna, ja. De har gäckat VIK ordentligt under säsongsupptakten.

– Får vi träna ihop tror jag vi kommer att lyfta. Få fler pass på spelare som Niklas Folin, Adam Plant och Rob Bordson. De har varit borta över tid och Folin och Plant gick på alldeles för tidigt för vi inte hade något val. Då blir det därefter. De har inte varit dåliga men inte där de ska vara när de är hela. Får vi lugn och ro kan det bli riktigt bra för det finns där.

På sista raden är det dock, vilket Karlin förstås är medveten om, poängen som räknas.

– Det gäller naturligtvis att hitta segrarna. För vår del handlar det om att skära ner på misstagen. Vi kommer alltid göra misstag men vi har gjort för mycket. Mot AIK gjorde vi mycket bra saker som vi vill ta med oss och få ett bättre flow i anfallsspelet.