– Det kunde ha vippat vilken väg som helst. Det är sammanfattat med en jämn och tight match. AIK spelar disciplinerat och vi mötte oftast två-tre spelare säger VIK:s tränare Roger Forsberg.

– Jag ska framhålla moralen i laget när vi får 0–1 efter fem raka förluster. Jag tycker ändå att vi böjer oss framåt och fortsätter spela. Vi ger det en chans, så får vi 1–1 på ett skitmål. 2–1 är ett bra hockeymål. Pressen av AIK i slutet, den klarar spelarna av. Vi är glada över tre poäng. Vi har spelat ganska bra matcher utan att få med oss några poäng. I dag fick vi med oss tre poäng. Välförtjänt eller inte, det kanske var en kryssmatch egentligen.

– I tidigare matcher har vi haft svårt att hålla ihop i det 60 minuter. Den här gången får vi ihop det över 60 minuter, säger Roger.

Artikelbild

| VIK:s tränare Roger Forsberg.

AIK:s tränare Thomas Mitell var besviken över att laget inte fick med sig tre poäng hem.

– Tuff match, tight match över tre perioder som kan gå åt vilket håll som helst. Mycket längs sargerna. Inte så mycket ordnat spel som vi kanske hade önskat. Vi hade gärna fått fast pucken i anfallszon, jag tycker de får spela ur sig lite väl lätt och komma på oss istället, säger Thomas Mitell.

– Så klart är man besviken när man har 1–0 halvvägs in i tredje perioden, då vill man ta med sig alla tre poängen. Nu fick vi ingen. Surt avslut på matchen.

AIK ville att domaren skulle videogranska VIK:s kvittering till 1–1, men fick inget gehör.

Artikelbild

| AIK:s tränare Thomas Mitell.

– Absolut, vi har ingen aning vad de tar beslutet på. Det känns om det där kan vara bortdömt om två dagar, men man står ganska maktlös där. Det kvittar hur mycket jag skriker, de dömer ändå som de vill. Rätt eller fel, det är som det är, konstaterar Thomas Mitell.

vik