– Jag trivs med den roll jag fått. Jag får spela i alla spelformer och får stort förtroende från tränarna, säger Philip Rondahl några minuter efter att VIK förlorat mot Västerås.

– Idag gör vi det okej ändå, tycker jag. Visst, vi har lite svårt att komma innanför deras backar men vi skapar ändå tillräckligt med lägen för att göra ett par mål.

En av de få som verkligen plöjde ner bortaförsvaret var Philip Rondahl. Ständigt stångandes i ytan framför motståndarmålet.

– Där framför gillar jag att vara och det är min uppgift att vara där och störa, säger han.

Mot Västerås fick han en ny omgivning då VIK var kort om folk. Tillsammans med Jonathan Rodensjö hade han Pierre Gustavsson och Alexander Lindqvist Hansen som tredjelänk om vartannat.

– Det var en liten omställning men vi pumpade på helt okej. Första perioden var inte särskilt bra från oss som lag men vi spelar upp oss. På det stora hela är det okej som sagt, men det saknas lite.

Hur är det att spela i allsvenskan?

– Kul, det går fort. Alla matcher är jämna så det går inte att ta en "day off".

Några days off blir det inte för Rondahl och VIK. Redan klockan 08:00 på torsdagsmorgonen rullar VIK-bussen norrut med sikte på fredagsmatchen mot Modo i Örnsköldsvik.

– Det är bara att ta nya tag.