Detta trots att man alltså ledde med 2–1 med 20 minuter kvar att spela. Sista perioden vanns av gästerna med klara 4–1, varav ett kom i tom kasse, vilket betydde 5–3-seger för Tingsryd.

– Vi ska kunna göra det mycket bättre i tredje. De får två snabba mål och att få det emot sig är inte bra för självförtroendet, säger forwarden Victor Öhman efter matchen.

Något som däremot var bra för hans eget självförtroende var det faktum att han blev målskytt för första gången denna allsvenska säsong. Han stötte in 2–1 till VIK i slutdelen av den första perioden.

– Det är (Erik) Nyström som gör det bra hela vägen. Han väggspelar med (Darren) Nowick och jag försöker hitta en yta på bortre, får den och kunde raka in den.

Mot Hästen sköt Öhman sex skott utan utdelning. Mot Tingsryd var han placerad i en nykomponerad kedja tillsammans med just Nyström och Nowick.

– Vi har provat lite olika. Idag kändes det bra. Nyström är snabb och kvick med bra spelsinne, jag tycker vi hittade varandra rätt så bra.

Inför matchen hade VIK pratat om att inte hamna i underläge –  något man gjort i samtliga matcher hittills. Tingsryds-drabbningen utgjorde inget undantag utan gästerna nätade först, efter drygt åtta minuter.

– Det är sjätte matchen vi spelar och vi har legat under alla sex gånger. Det är svårt att hämta upp hela tiden och såklart bättre att spela med ledning.

VIK:s förlustrad är nu uppe i tre raka och nästa match i kalendern är BIK Karlskoga borta på fredag. Victor Öhman har segerreceptet klart.

– Blåstället på. Vi vet att det alltid är grisigt när vi kommer dit och vi måste svara med samma medicin. Sen måste vi bli bättre i special teams (power play och box play). Power play var inte bra idag.