Den AHL-meriterade forwarden Rob Bordson fick fjolåret i österrikiska Dornbirner EC förstört på grund av en knäskada. Men nu ska den 31-årige forwarden vara fullt återställd och har skrivit ett ettårskontrakt med Västerviks IK.

– Jag avslutade min rehab för två månader sedan och har varit på is i ungefär fyra månader. Jag är tillbaka i full träning nu och redo för nästa hockeysäsong. Jag är väldigt exalterad över chansen att spela i Västervik och jag längtar verkligen tills vi kommer igång om en månad säger Rob Bordson till klubbens hemsida.

LÄS MER: Uppgifter: Forward klar för VIK.

VIK har länge varit på jakt efter en toppcenter och sportchefen Emil Georgsson beskriver Bordson som en puckskicklig tvåvägscenter.

– Med 380 AHL-matcher och spel i tyska högstaligan så är vi så klart glada över att Rob väljer sin nystart hos oss. Vi är väl medvetna om Robs skada i fjol och det kommer kanske ta lite längre tid för honom att komma in i matchform än de andra, säger Georgsson och fortsätter:

– Som spelare ser jag Rob som en klassisk tvåvägscenter som är allround i sitt spel. Han är bra på att fördela pucken och en god poängspelare. En ledartyp som kommer bli viktig i vårt unga lag.

Och att axla en ledarroll verkar inte vara några problem för amerikanen.

– Jag är helt okej med det. Samtidigt spelar det ingen roll hur ung eller gammal en spelare är, när du är med i ett lag måste du behandla alla lika. För mig är det inte en stor sak, men det känns bara bra om jag kan vara en förebild för yngre spelare.