Klart: Förre kaptenen återvänder till VIK

Det blir en återkomst för Dan Pettersson i VIK-tröjan. Han lånas ut av SHL-klubben Linköping HC.

Dan Pettersson kan vara aktuell för ett lån till VIK.

Dan Pettersson kan vara aktuell för ett lån till VIK.

Foto: DANIEL ERIKSSON

Ishockey2019-11-12 14:42

Det var SportExpressens bloggare MrMadhawk som under tisdagseftermiddagen kom med uppgifterna att Linköpings HC ska låna ut Petter till VIK.

"Dan Pettersson har varit skadad hela hösten. Men nu är han alldeles strax klar för spel. Då startar han upp säsongen i Västervik, enligt uppgifter till SportExpressen. Till den här säsongen har han dock opererats för en skada och därför vilat och rehabiliterat hela hösten. Men nu är det alltså dags för spel för den tidigare Västervikskaptenen.
Då sker omstarten i Västervik.", skriver Madhawk.

Nu är låneavtalet bekräftat. Klubbarna är överens om en utlåning under en obestämd period.

– Vi är riktigt glada att få chansen att ha Danne här under en period. Danne är välkänd och väldigt omtyckt av såväl vår klubb som av vår publik. Jag tror att hans vistelse här kommer kunna smitta av sig på ett positivt sätt på vår trupp, säger Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef.

Dan Pettersson ansluter till Västerviks IK under onsdagen.

Dan Pettersson kom till Västerviks IK inför säsongen 2014-15, när VIK fortfarande spelade i hockeyettan. Under fyra säsonger, varav två i allsvenskan, spelade Dan en stor roll som förstecenter och även lagkapten under de två avslutande säsongerna. Han stod för totalt 112 poäng på 159 seriematcher och 27 poäng på 41 kval- och slutspelsmatcher. Inför säsongen 2018-19 fick och tog Dan chansen att spela i SHL med Linköpings HC.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!