Besvikelsen var tydlig hos VIK-tränaren. Han menar på att för många av hans spelare var ovilliga att ta sig in i de heta områden runt motståndarnas målvakt.

– Alldeles för ofta tar vi det enklare alternativet och åker runt, passar upp på back så blir det inget av det. För att göra mål måste vi ta oss till de ytor där det görs mål och skapa situationer som kan leda till utdelning.

Västerås kom till PTH med en ambition att vara just täta bakåt och nyttja det som bjöds. En matchplan som gick hem. Isac Skedung gav laget ledningen i slutet av andra perioden – en ledning VIK inte förmådde kvittera.

– Sett över hela matchen är det här förmodligen vår sämsta seriematch för året. Det är alldeles för många som spelar alldeles för "blött", säger Karlin.

Med blött menar han just bekvämt, att inte ta sig på insidan av motståndarnas backar.

– Det blir mycket utsida och det ger en del tid med pucken men det leder inte till något egentligen. Ibland behöver vi bara skicka in en puck för att på så sätt kunna ställa till med lite oreda framför buren.

Den första perioden var VIK steget efter hela tiden.

– Då var vi ruskigt stillastående. Andra perioden är bättre och tredje okej men summa summarum så är det lite för dåligt för att vinna den här matchen, avslutar Mattias Karlin, vars lag nu ger sig iväg på en fem matcher lång bortaturné med första stopp i Örnsköldsvik på fredag.