VIK-tränaren säger:

– Egentligen är det inte en trea på sjutton matcher jag tänker på. Då tänker jag mycket mer på varför vi inte får någon vändning. Vi har liksom stått här hela säsongen och tyckt att vi spelat ganska så okej. Men ändå gör vi knappt några mål och släpper till alldeles för många billiga mål. Det är jag mest irriterad på, att det återupprepas.

Är det frustrerande att det fortfarande ser likadant ut som i omgång 3?

– Mycket hänger nog på den mentala biten. Det började gnys i skallen redan i början av serien när vi inte fick in pucken. På något sätt känns det som att det hänger med oss fortfarande.

Jens Holmström drällde med pucken framför eget mål innan Västerås kvittering och Karlin ser fortfarande de individuella misstagen som ett stort huvudbry.

– Det hade antagligen inte hänt om vi haft mer självförtroende. Nu gjorde vi åtta riktigt bra minuter i den första perioden, men tappar ändå greppet.

På fredag väntar en ny nyckelmatch – hemma mot Vita Hästen.

– Egentligen har jag inte hunnit fundera så långt fram än. I det läget vi är i blir det verkligen en match i taget. Men jag vet att vi möter Hästen, avslutar Karlin och bjuder på ett pyttelitet leende.