Och det blev, för VIK, ett positivt sådant. Plant kommer inte att bli avstängd mer än den obligatoriska matchen som är påföljden av ett match penalty.

I domen får man ta del av Adam Plants yttrande, där han bland annat skriver:

"Jag är helt ärligt förvirrad och förbannad. Jag sa aldrig något rasistiskt eller hotade honom och tycker inte att jag gick över någon gräns för att få en utvisning, än mindre ett match penalty. Men om de anser att jag gick över gränsen ber jag om ursäkt och ska lära mig från misstaget."

Det framkommer att Adam Plant vid en situation ska ha sagt "you fucking bitch" till en motståndare, som sedan rapporterats till huvuddomaren via en linjeman.

Discplinnämnden skriver att ordet "bitch" har sexistiska drag och strider mot den idrottsliga andan.

 

Också VIK uttalade sig genom huvudtränaren Mattias Karlin:

"Måste ifrågasätta hur vi ska få hetta i dessa matcher om vi inte kan tjafsa med varandra. Är klart för att vi ska beivra hot och hat men att kalla en annan spelare för "din jävla kärring? Ska vi ta bort allt vad känslor är?"

Karlin menade också på att disciplinnämnden får specificera vad som är tillåtet och inte för utländska spelare att säga då ord kan ha flera betydelser.

Summa summarum ansåg alltså disciplinnämnden att det match penalty och efterföljande en match avstängning (AIK hemma) räcker för Adam Plant.

Det innebär att Plant är med i truppen igen på lördag när Västerviks IK tar emot Timrå i Plivit Arena.