En poäng som VIK kan bygga vidare på

Tränaren Mattias Karlin såg positiva saker att ta med sig efter poängen mot Timrå.

VIK-tränarna Mattias Karlin och Mikael Johansson.

VIK-tränarna Mattias Karlin och Mikael Johansson.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-12 22:02

– Det var en grymt viktig poäng. Det är en oerhört stor skillnad på noll och en poäng. Framförallt när vi har några nollar i rad. Den här gången fick vi lite retur efter den sena förlusten mot AIK senast, säger VIK-tränaren Mattias Karlin efter förlusten med 2–3 mot Timrå efter förlängning.

– Självklart hade vi velat ha haft tre poäng, men ligger man under inför tredje perioden och får några numerära underlägen emot oss så måste vi självklart vara nöjda när vi får med oss en poäng.

Mot Tingsryd och Karlskoga släppte VIK in 14 mål. I de två senaste matcherna har VIK släppt in sex mål.

– Det är inte lika spretigt längre. Det är det vi har fokuserat på. Det gäller att minimera misstagen. Lagen har fått göra alldeles för enkla mål på oss. Ska vi släppa in mål måste motståndarna ha gjort någonting bra och så har det inte alltid varit. 

I de två senaste matcherna har kampmomentet blivit bättre hos VIK-spelarna. 

– Det har varit för dåligt jobbig tidigare. I de två senaste matcherna har vi visat lite mera hjärta och vilja samt spelat mera fysiskt. Det kommer vi att ha igen.

Alla förlusterna har givetvis påverkat spelarnas självförtroende.

– Mycket handlar om det mentala. Alla de har grabbarna kan spela hockey. Nu har det varit motigt under en längre tid. Spelare som är matchotränade. Tappar man några procent på några spelare så tappar man som lag. Kan man inte få träna ihop så har man inte känslan. Det gäller för oss att få träna tillsammans och komma ihop som lag.

Hur är läget med Victor Wänghult?

– Mycket tveksamt att han spelar mot Björklöven. Det är stor chans att han tillbaka efter den matchen, svarar Mattias Karlin.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!