Under tävlingens tre första dagar lyckades Adam Ask paddla hem två tredjeplatser i B-finalerna i H22-klassen. Först handlade det om K1 över 500 meter och sedan på K1 över den dubbla distansen, 1000 meter.

Peter Ask, som tävlar i veteranklassen H45, inledde SM-veckan med en femteplats på distansen 500 meter – men spottade sedan upp sig rejält när det vankades riktig sprinterdistans.

200 meter i K1 skulle nämligen bli pappa Peter Asks sista lopp på Lulesundet.

Artikelbild

| Tränare Peter AskArkivfoto: Magnus Karlsson

Och det gick som sagt riktigt bra.

Efter en hård och jämn uppgörelse med Geert Iven, Nyköping, kunde Peter slå fast att han var trea i mål med 36 hundradelars marginal.

Därmed var WKK:s första och enda riktiga medalj ett faktum.

Adam Ask då?

Jo, han fick snarare motsatt effekt när det såg ut att gå lite trögare under slutet av veckan.

Det sista 200-metersracet började förvisso bra när Adam slutade trea på 40,16 i sitt försöksheat. Något som gjorde att WKK:aren gick vidare till mellanheaten där han putsade sin tid ytterligare till 39,80.

Men det var det andra som också gjorde och därför missade Adam den eftertraktade A-finalen.

Istället avslutades allt med ännu en B-final där en putsning med bara ett par hundradelar från tiden i mellanheatet hade räckt till ännu en tredjeplats.

Fast istället kroknade Adam när han tog sig i mål på sin sämsta tid för dagen, 40,28, och slutade sexa.

Sporten har utan framgång försökt nå både Adam Ask och Peter Ask. För den tredje Västervikskanotisten, Ida Carlsson, blev det inget SM av personliga skäl.

– Jag kommer igen och har tänkt tävla på Höstregattan som går i början av september, hälsar hon.