Jämfört med senaste matchen mot Kalmar AIK så saknas fem spelare. Calle Sjögren och Jimmy Svensson är avstängda. Trion Andreas Ekberg, Mathias Jakobsson och Daniel Fristedt kommer inte heller till spel samt att Håkan Karlsson är skadad sedan tidigare.

– Vi har strul med att få en ihop en trupp. Vi har en tunn trupp och saknas så många spelare som nu gör det inte enklare. Vi har inte kunnat spela med samma lag någon gång under hösten. Det är inte ultimat. Det är varken roligt för oss tränare eller spelarna, säger VFF-tränaren Magnus Fält.

Även om avståndet är nio poäng ner till Kalmar Södra på kvalplatsen och Kalmar AIK under nedflyttningsstrecket med fyra matcher kvar av säsongen i division 4, så känner sig inte Magnus helt säker.

– Det är inte riktigt klart ännu med kontraktet med tanke på att vi har problem att få ihop spelare. Dessutom väntar en svår match mot Pukeberg.

– Kan vi ta en poäng Pukeberg kommer jag vara väldigt nöjd. Vi behöver dock inte känna någon press, menar Magnus.

Normalt sett spelar VFF med en 4–4–2-uppställning, men inför lördagens match satsar VFF på en 4–5–1-uppställning.

– Vi vill säkra defensiven först och främst och inte åka på något onödigt skit, förklarar Magnus bytet av speluppställning.

VFF-truppen: Björn Söderström, Robin Jiderblom, Fredrik Lindhe, Tobias Bertilsson, Tobias Palm, Mattias Karlberg, Magnus Eriksson, Petter Olovsson, Dino Bahtanovic, Andreas Lindahl, Christoffer Sjöblad, Love Bertilsson, David Larsson, Leo Hellström och Jakob Wirengård.