"Vet inte vad som händer i slutet"

Tre poäng blev lite hastigt och olustigt en för Västerviks IK.

Mattias Karlin var allt annat än nöjd sedan VIK tappat en 2-0-ledning mot Tingsryd i slutminuterna.

Ishockey2019-11-11 22:01

VIK var på vägen mot en säker trepoängare borta mot Tingsryd på måndagskvällen i hockeyallsvenskan, men när krutröken hade lagt sig fick VIK bara med sig en poäng hem.

– Det är åt helvete. Jag vet inte vad som händer i slutet, säger VIK:s tränare Mattias Karlin, som var väldigt kort i svaren efter förlusten med 2–3.

VIK kopplade greppet om matchen i andra perioden där gick laget gick fram till en 2–0-ledning.

Kim Johansson spräckte nollan med sitt sjätte för säsongen när han satte pucken högt upp under ribban. Darren Nowick kunde slå in 2–0 sedan VIK visat den hetare viljan framför Tingsryds mål.

I tredje perioden hade VIK bra kontroll på händelserna på isen och det mesta talade för att det skulle bli en tre-poängare, men två sena mål av hemmalaget förändrade förutsättningarna.

Först reducerade Gustav Olhaver till 1–2 med knappt fem minuter kvar. Kvitteringen till 2–2 kom med 19 sekunder kvar av matchen genom hårdskjutande Robin Carlsson.

– Vi hade våra lägen att avgöra matchen eftersom vi hade några bra anfall. Vi måste spela i 60 minuter. Det gjorde vi inte. Totalt sett gjorde vi en bra bortamatch, men just är det bara en stor besvikelse, konstaterar Mattias.

I förlängningen fick VIK ett ypperligt läge att avgöra i och med att laget spela i numerärt överläge, men det blev ingen utdelning.

Matchen gick till straffar och där kunde William Fransson se till att Tingsryd fick med sig två poäng medan VIK:arna bara fick nöja sig med en poäng.

Karta: Tingsryd