Det var bowlingfest i Jönköping och det var en finalrepris från i fjol.

Med en skillnad.

Då vann Clan – nu vann Pergamon.

– Klart det inte är kul, men det känns okej ändå. Ett SM-silver är jättebra. Vi har gjort starka insatser för att ta oss hit, säger Jacob Carlsson.

Det handlar om att komma först till fyra poäng. Och i den första, tidiga matchen lagen emellan var det helt jämnt, 10–10. Lagen fick därmed en poäng var med sig.

– Vi hade lite stolpe ut där. Tyvärr vann Pergamon sista serien med 4–1 vilket gjorde att det blev oavgjort. Två poäng till oss där hade varit kanonbra, säger Jacob Carlsson.

I den andra fighten tog Pergamon kommandot i SM-finalen när de vann med 13–6.

– Siffrorna ljuger lite. Vi var inte överkörda, utan Pergamon avgjorde i de sista rutorna, säger Jacob.

Clan var nu piskade att besegra Partillelaget i match tre för att få till en direkt avgörande serie. Ingen enkel sits mot bowlingssveriges giganter sedan många år tillbaka.

Clan gjorde vad de kunde, bland annat i form av en taktisk ändring. Men var aldrig nära att rubba Pergamon som gick fram till 13–2 efter tre serier och redan där hade avgjort.

– Vi brände upp banan på ett annat sätt vilket gjorde att banan öppnade upp sig. Det passar normalt sett Pergamon väldigt bra, men vi kände att vi behövda chansa, överraska och ändra något drastiskt, säger Jacob Carlsson.

– Det var rätt av oss. Men Pergamon var för starka. Det krävs nästintill en perfekt laginsats för att slå dem. De tar tillvara på alla misstag som vi gör, säger Jacob.

Jacobs slagningar i finalkamperna blev 780, 819 och 648/3.

Gamlebysonen kan summera två bländande säsonger med Nässjölaget Clan. SM-guld 2016 och SM-silver 2017 talar sitt tydliga språk.

– Det har varit roligt och jag har lärt mig massor. När jag kom hit visste jag inte ens om jag skulle platsa i laget. Jag rekommenderar alla att ta såna här chanser om de dyker upp, säger Jacob Carlsson.

Nu ska han ta nya tag nästa säsong då han är åter i Team Gamleby i division 1. Där blir Jacob lagets bärande spelare.

Men han kommer få fint sällskap – Gamleby har rustat på ett intressant sätt och värvat två spelare från BK Flax.

– Jonathan Liew och Salar Liew är klara. Två unga och duktiga spelare som vill framåt. Vi gör en liten storsatsning och siktar på att gå upp till Allsvenskan. Det ska bli jättekul, vi blir att räkna med, säger Carlsson.