Slutsegrarna Caijsa Henneman, Ullevi, och Dragos Madaras, Helsingborg, gav inte sina finalmotståndare någon chans.

15-åriga Caijsa var totalt överlägsen i de fyra matcherna som hon spelade under fredagen och lördagen. Totalt släppte hon bara sju game till motståndarna.

I finalen skrevs segersiffrorna till 6–0, 6–1 mot Mathilda Vidgren, Trollbäcken.

Artikelbild

| Dragos Madras segrade i herrklassen.

– Jag satsade på att vinna turneringen, men jag trodde aldrig att de skulle gå så här bra. Jag är jättenöjd, säger Caijsa Henneman, som blev historisk i och med att hon är den yngsta vinnaren i damernas elitklass i Ostkustens Pärla långa historia.

Vad är förklaringen till att det gick så bra?

– Jag har försökt styra spelet med variation och inte göra så många misstag. Jag har försökt spela med marginal. Sedan har jag hanterat värmen bra. Jag har druckit mycket, svarar Caijsa.

Detta var Caijsas tredje seger på Sommartouren hittills.

Artikelbild

| Mathilda Vidgren fick se besegrad i damfinalen.

– Det blir ytterligare någon tävling på Sommartouren och sedan ska jag spela SM för 16-åringar, säger Caijsa, som är rankad etta i Sverige bland 15-åringarna.

Toppseedade Dragos Madras motsvarade förväntningarna genom inte tappa ett enda set under sina fyra matcher.

Artikelbild

| Christoffer Solberg tog sig till herrfinalen, men där tog det stopp.

Tuffast motstånd fick Dragos i semifinalen mot Jeppe Johansson-Holm, Bålsta, där han låg under med 0–5 i första set, men han lyckades vända på underläget och vinna setet med 7–6. Han vann det andra setet med 6–2.

Andraseedade Christoffer Solberg, Näsbypark, gjorde så gott han kunde i finalen, men han orkade inte stå emot Dragos tunga spel som med klara 6–1, 6–2.

– Jag var här för att vinna tävlingen, men jag visste att du skulle bli tufft eftersom det vara flera bra motståndare. Finalen var jämnare än vad siffrorna visar, säger Dragos Madras, som är rankad 13 i Sverige.

Vad avgjorde finalen till din fördel?

– Jag gjorde inte så många misstag och sedan spelade jag bra på de viktiga bollarna, svarar Dragos.

Dragos har fått bra träning inför årets Sommartour.

Vid en av de svenska Davis Cup-matchen var Dragos sparring åt de svenska spelarna.

– Det var väldigt givande att träna med laget. De hjälper mig mycket och om några år ingår jag förhoppningsvis i DC-laget.

Dragos har vid flera tillfällen fått träna under Stefan Edberg och Magnus Larssons ledning i Växjö.

– Jag har lärt mig mycket att av få träna med Stefan. Jag har fått en hel del tips som har utvecklat mitt spel, konstaterar Dragas Madras.