55,1 sekunder. Så lyder det nya banrekordet på Ljungheden efter att dansken slagit det tidigare på 55,4 sekunder av, i förra veckan tragiskt omkomna, Tomasz Jedrzejak.

Västervik behövde vinna med sju poäng för att ta alla poängen inklusiva bonus – och det skulle visa sig vara stor klasskillnad mellan slutspelsjagande Västervik och jumbon Masarna genom nästan hela matchen. Precis efter det första heatet stod Masarna emot okej när Anton Karlsson blev utesluten och det ett tag krävdes omstart på omstart innan förarna kom iväg. Men efter Martin Vaculik och Peter Kildemands femetta i det sjätte heatet fram till 23–13 började det rinna iväg. Efter det nionde hade Västervik drygat ut ledningen till 37–17 och skaffat sig ett försprång på 20 poäng.

Bäst av alla var Martin Vaculik som slog tillbaka alla spekulationer om att han inte skulle vara riktigt hundra efter den skada som tvingade honom att stryka sig från laguppställningen i matchen som regnade bort förra veckan.

Slovaken körde hur bra som helst i sin andra hemmamatch och tog maximala 12 poäng på sina fyra heat.

Avslutningen av matchen blev mest en transportsträcka i speedwayuppvisning från Västerviksförarna tills dess att slutresultatet efter det femtonde heatet skrevs till 61–29.

I och med storsegern skaffar sig Västervik ett perfekt läge att nå slutspel inför tisdagens avslutning då laget nu är tre poäng före Lejonen, som är det enda teoretiska hotet mot en slutspelsplats.