LÄS MER: "Kung Ljung" ordnade poängen

LÄS MER: Betyg: De var bäst i Västervik

LÄS MER: Holder föll mot brorsan

När krutröken hade lagt sig så fanns det ingen segrare förutom publiken som bjöds på speedway och dramatik av yppersta klass.

Det var tre förare som stack ut lite extra denna härliga försommarkväll.

Peter Ljung motsvarade epitetet "Kung Ljung" i och med att han nästan ensam såg till att Västervik inte blev poänglöst.

Det blev fyra av fem möjliga heatsegrar.

Artikelbild

När det gällde som mest klev Ljung fram och visade vem som bestämmer på Hejla Arena. Trots att han i princip var sist ut ur startkurvan i det 15:e heatet gav han sig inte, utan med en härlig inställning och smart körning på banan såg Ljung till att passera Indianernas båda förare till hemmapublikens jubel.

Bartosz Smektala matchades hårt från sin reservplats och visade att lördagens fina insats i GP-tävlingen i Warszawa inte var någon tillfällighet. Tack vare att Smektala ännu inte har kört tolv heat så kan lagledaren Morgan Andersson fortsätta matcha den unge polacken som reserv i minst en match till. Det kan bli väldigt avgörande när Smederna väntar på bortaplan på tisdag.

Artikelbild

| Två av förgrundsfigurerna var Peter Ljung och Tai Woffinden.

Det går heller inte att blunda för Indianernas Tai Woffinden, som är en riktig poängmaskin i Elitserien. Han ligger tvåa i snittlistan sedan han bara tappat tre poäng på de tre inledande matcherna. Att vara jagad av Tai är inte den lättaste uppgiften som finns. Västerviks Peter Ljung och Peter Kildemand lyckades hålla undan för den regerande världsmästaren varsin gång.

Det är en stor anledning till att Västervik Speedway fortfarande är obesegrat efter tre omgångar.