Måndagens storseger mot Masarna följdes upp med en fin skalp när Indianerna besegrades med klara 53–37 på bortaplan.

Därmed är det klart att Västervik slutar femma i elitserien och får inleda SM-kvartsfinalen borta mot Vetlanda på tisdag.

– Nej, men vi får ta det därifrån och göra det bästa av det. Vi ser positivt på uppgiften, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson när han får beskedet av Sporten.

Artikelbild

Efter GP-segern i Målilla har Nicki Pedersen svarat för flera övertyande insatser i sina olika klubbar och på tisdagskvällen blev det full pott sedan han vunnit sina fyra heat.

– Jag är i bra form för tillfället och jag har grejer att köra snabbt med. Jag tycker det är kul, men viktigaste är att vi vinner och speciellt på bortaplan. En bra insats av laget den här gången, säger Nicki Pedersen.

Hur mycket betydde GP-segern i Målilla för ditt självförtroende?

– Jag har grejer som fungerar bra för tillfället och det gör det att lättare att få det att fungera. Jag är i bra form och det känns skönt inför slutspelet, svarar Nicki.

Artikelbild

| Västervik fick en perfekt start i och med att Martin Vaculik, vit huva, och Peter Kildemand tog en femetta i första heatet.

I två av sina heat ställdes Nicki mot VM-ledaren Tai Woffinden och det märktes att det var mycket prestige som stod på spel.

Båda gångerna var Nicki först över mållinjen och vid första tillfället knöt han näven i en segergest.

Artikelbild

– Efter Målilla fanns det lite att bevisa och det är bättre att visa på banan än att prata med dem och bli arg. Det gjorde det två gånger den här gången och båda gångerna bakifrån. Tävlingsinstinkten kommer fram och det är bara kul, menar Nicki

Inför matchen sade lagledaren Morgan Andersson att det var viktigt att vara med i starterna och förarna tog sin lagledare verkligen på orden.

Västerviksförarna näst intill flög i väg från startgrinden i de fem första heaten där segern grundlades.

Efter de två första heaten var ställningen 10–2 sedan Martin Vaculik och Peter Kildemand samt Mikkel Bech Jensen och Anton Karlsson svarat för snygg parkörning som låg bakom två femettor. Ledningen var hela 21–9 efter de första fem heaten och även hemmalaget närmade sig lite grand, 21–27 efter åtta heat, så var Västerviks seger aldrig hotad.

– Vem det blir i slutspelet har ingen betydelse. Vi får ta det lag som det blir, konstaterar Nicki.

Det blev alltså Vetlanda som väntar för Västervik när SM-slutspelet drar igång på tisdag med returmatch en vecka senare.