19-årige William har precis tagit studenten från bowlinggymnasiet i Nässjö. Han kastas ut i hetluften med en gång i och med att han har blivit uttagen i seniorlandslaget för första gången och ska vara med i EM som inleds i München på onsdag.

Hur känslan inför debuten i seniorlandslaget?

– Det är lite overkligt vill jag säga. Det är någonting man har drömt om rätt länge och sedan trodde jag inte att det skulle komma så här tidigt. Det ska bli riktigt häftigt att få prova på det, svarar William Svensson, som har BK Domino som moderklubb.

Artikelbild

Redan som 15-åring fick William debutera i juniorlandslaget och han har sedan dess spelat junior-EM varje år, så erfarenheten att spela på internationell nivå har han, men nu blir det på en helt annan nivå när han ställs emot Europas bästa seniorspelare.

– Det är en ganska stor skillnad jämfört med junior-EM som jag spelade i våras. Det blir annorlunda, men det ska bli spännande.

De senaste veckorna har William tränat mycket på tekniken för att komma så bra förberedd som möjligt till mästerskapet.

– Jag har försökt förberedda mig på samma sätt som jag har gjort inför de tidigare mästerskapen som har gått bra. Det har varit mycket träning. Det har inte varit så annorlunda. Det är mera mentalt som jag går in med annan inställning jämfört med junior-EM.

Artikelbild

| William Svensson inledde EM på ett övertygande sätt.

Vilka är dina tankar för in EM?

– Om man tänker resultatmässigt så vore det kul att få med sig en medalj hem. Annars ska jag bara åka dit och göra mitt yttersta. Det är en helt annan konkurrens jämfört med junior-EM, svarar William.

William är garanterad att få spela singel, tvåmanna och tremanna. Sedan plockas fem av sex spelare ut till femmanna.

– Om jag blir uttagen till femmanna som är den sista distansen så är det en bonus.

William har bestämt sig för att vara kvar i elitserien och Norrköpingslaget Kaskad, men innan den säsongen drar i gång väntar ytterligare spel på internationell nivå.

Efter EM väntar tre Europatourtävlingar i juli och i augusti åker William till USA för att spela på den amerikanska proffstouren.

– Det ska bli väldigt spännande att se hur det går. Jag har spelat mot några av proffsen tidigare, men det är en helt annan atmosfär att spela i USA och det kommer vara oerhört lärorikt.

Det är en förväntansfull William ser fram emot en sommar som kommer att handla mycket om bowling.

– I sommar är det 100 procentig satsning som gäller och sedan får vi se hur det går om jag behöver jobba eller hur mycket jag behöver jobba höst, konstaterar William Svensson.