Tevin Biles-Thomas greps på torsdagen. Han misstänks för att ha skjutit ihjäl tre personer och skottskadat ytterligare två i samband med ett bråk på nyårsafton förra året. Enligt polisen ska bråket ha uppstått när det kom "oinbjudna gäster" till ett hus.

Biles-Thomas, som tjänstgör i den amerikanska armén, greps på en militärbas i delstaten Georgia. Det är resultatet av en åtta månader lång polisutredning och han kommer att åtalas för morden, men även för mened, vilket antyder att han ljugit för polisen under utredningen.

24-årige Biles-Thomas är storebror till Simone Biles, 22, som vann fyra guld vid OS 2016 i Rio de Janeiro och dessutom har tagit hela 13 VM-guld.

Amerikanskan tog en paus efter Rio, men gjorde sedan comeback året efter och satsar mot Tokyo-spelen nästa år.

Simone Biles har även spelat en huvudroll i den stora övergreppsskandal som skakat amerikansk idrott de senaste åren. Biles och ett flertal andra gymnaster trädde fram och anklagade landslagets läkare Larry Nasser för sexuella övergrepp.

I fjol dömdes Nasser till ett långvarigt fängelsestraff, men Biles har också i hårda ordalag kritiserat det amerikanska gymnastikförbundet för att övergreppen kunde ske utan att Nasser blev stoppad.