Hittaut Västerviks andra säsong i mål

Den andra säsongen av Hittaut Västervik leder mot sitt slut. Totalt har 1 843 registrerade deltagare tillsammans tagit 66 395 checkpoints, vilket är en ökning med cirka 30 procent jämfört med premiäråret 2018.

"Västervik, med sin stadsnära natur, är en svårslagen plats för utomhusaktiviteter", säger Jakob Lööf som är projektledare i Västerviks Orienteringsklubb.

"Västervik, med sin stadsnära natur, är en svårslagen plats för utomhusaktiviteter", säger Jakob Lööf som är projektledare i Västerviks Orienteringsklubb.

Foto: Privat

Orientering2019-11-05 15:08

– Detta ger en samlad tillryggalagd sträcka på cirka 13 000 mil och nära 50 000 friskvårdstimmar, vilket är stora hälsovinningar för användare av friskvårdsprojektet och invånare i Västerviks kommun, säger Jakob Lööf, projektledare i Västerviks Orienteringsklubb.

Hittaut är ett gratis friskvårdsprojekt där orienteringskartan är grunden och hittaut-kartan delades i april ut till samtliga hushåll i kommunen. Individen deltar helt kostnadsfritt och samtliga deltagare är med i utlottning av priser under hela projekttiden.

110 checkpoints har sedan starten den 10 april varit utplacerade i och runt Västervik. Deltagarna har haft möjlighet att besöka dessa under dygnets alla timmar och sedan registrera besöken på hemsidan eller appen. 

– Vi ser nu fram emot nästa år och planerna är i full gång här ner på VO-området. Vi vill utveckla projektet och hoppas kunna presentera flera nyheter under vintern, säger Jakob och fortsätter: 

– Vi vill behålla ett stort intresse för motion i vardagen och närmiljön och därför är vi måna om att utveckla hittaut med nyheter varje år.

Daniel Pedersen från Karlskrona blev den deltagare som lyckades plocka flest checkpoints i hela Sverige under året. Hans favortiställe? Västervik.

– Att vi omnämns som favorit bland de 24 orter som Daniel besökt gör oss mycket glada och det visar ju att Västervik, med sin stadsnära natur, är en svårslagen plats för utomhusaktiviteter, avslutar Jakob.

Den mest besökta checkpointen i Västervik blev den som fanns placerad i skyltfönstret hos Herberts Guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!