Då toppkonkurrenten Aneby "bara" grejade 1-1 hemma mot IFK Oskarshamn på den negativa kvalplatsen fanns möjligheter för ett litet men ack så nödvändigt ryck i tabellen. Men då VFF förlorade med 3-1 är avståndet ner till Aneby bara en poäng med tre matcher kvar.

– Skönt att de tappade poäng, då hade vi "råd" med det här, säger VFF:s målskytt Fredrik Lindhe efter matchen.

Om matchen mot Myresjö/Vetlanda säger han följande:

– Vi börjar bra men blir passiva efter deras mål. Det blir som att det gick lite för enkelt för oss i början. De klev på lite mer och det var vi inte riktigt med på.

Bra start, ja. Redan i den åttonde minuten tog VFF ledningen när bollen tog på Fredrik Lindhe och in. Det var en, minst sagt, rörig sekvens.

– Han sköt mig i magen och sedan gick bollen in. Tur man har skaffat sig lite buk, säger Lindhe skämtsamt.

Myresjö kvitterade efter 20 minuters spel via ett läckert skott från snäv vinkel och innan halvtid hade man vänt sedan gästernas lagkapten Eric Klein nått högre än VFF:s dito Johan Lundin på en vänsterhörna. I den andra halvleken kom 3-1 relativt fort, också det läckert då bollen lobbades in över VFF:s målman Niclas Bengtson, och när sedan Ergest Fasko visades ut efter två mindre aktsamma satsningar på ofarliga områden var poängchanserna minimala. VFF:s drag: sätta in gamle Tjust- och Edsbruksprofilen Niclas Andersson på topp för att hota i luftrummet.

– Vi satte in Niclas Andersson på topp men vi förstår inte riktigt att vi ska gå på djupet. Det är kanske en spelare som gör det, vi ligger alldeles för långt ifrån varandra, tycker Fredrik Lindhe.

Forceringen uteblev och VFF fick se sig slagna av ett vasst bortalag, som huserar i mitten av tabellen, utanför både upp- och nedflyttnings-strider.

– Det här är seriens bästa lag, tillsammans med oss. De har ett fint rull och det syns att det är välskolade spelare.

Med tre omgångar kvar är det alltså fullt race om uppflyttningsplatsen till division tre.

– Vi och Aneby har ganska liknande schema nu de kommande två matcherna (VFF möter IFK Oskarshamn borta och Stensjön hemma medan Aneby ställs mot först Stensjön och sedan Gullringen, båda på bortaplan) och sedan möts vi ju i vad som verkar bli en ren seriefinal i sista omgången (Aneby har hemmamatch). Den här matchen är bara att lägga bakom oss och jobba vidare, konstaterar Fredrik Lindhe avslutningsvis.