– Vi sa det efteråt, varför ska vi ens hålla på? Jag lider otroligt med grabbarna som jobbat så hårt för det här så blir det på det här sättet.

Orden är AIS-tränaren Jonas Östmans. Han anser att man blev kraftigt bortdömda i kvalpremiären mot Fårbo.

– Domaren hittar på egna regler. Fårbo gör en dålig hemåtpassning som en av våra spelare bryter men då vinkar dom av för offside. Det kan aldrig bli offside vid hemåtpassning.

Det skedde i första halvleken. I paus var ställningen 1–1 och den viktiga matchen stod och vägde.

– Efter det bortdömda målet hade vi bud på fler mål men fick inte in den.

Istället visades erfarne Christoffer Fröberg ut efter 70 minuter då han fick sitt andra gula kort. Strax därefter kom Fårbos segerryck fram till 3–1.

– Vid 2–1-målet tar deras spelare med sig bollen med handen, får fördel av det, och sätter dit den i bortre. Så man kan lugnt säga att vi blev bortdömda, säger Östman.

Det var lagets första av tre kvalmatcher och i potten finns, för gruppsegraren, en plats i division fem nästa säsong. Av de fyra lagen i AIS kvalgrupp är ett från division fem och det laget är Fårbo.

– Det återstår ju två matcher som vi ska spela här på hemmaplan kommande helger och vi har trots allt haft en bra period nu när vi spelat bra fotboll så det här är inte kört. Fårbo ska spela två matcher till också och allt kan hända, säger Östman.