Nu Ă€r kontraktet sĂ€krat – för IFK

IFK VĂ€stervik gjorde precis vad man behövde mot jumbon Hultsfred – och sĂ€krade kontraktet pĂ„ egen hand. "Det har varit instĂ€llningen hela tiden", sa Peter Tirheden.

IFK VÀstervik kan blicka fram emot en ny sÀsong i division 4.

IFK VÀstervik kan blicka fram emot en ny sÀsong i division 4.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-14 17:19

IFK-trÀnaren blickade redan lite fram emot nÀsta sÀsong.

– Ja, det hĂ€r gör ju att vi kan börja blicka framĂ„t. SjĂ€lvklart Ă€r det en skön kĂ€nsla att veta att vi Ă€r helt sĂ€kra inför de sista tvĂ„ omgĂ„ngarna.

Hos Hultsfred var det desto mer deppigt. Lagets sĂ€song var körd redan innan matchen började och bĂ€ttre blev det inte av att Christopher Sjöblad nickade in 1–0 för hemmalaget efter bara tio minuters spel.

– Överlag var det riktigt blekt. Motivationen kanske tryter pĂ„ sina hĂ„ll och Ă€ven om vi försöker motivera varandra sĂ„ Ă€r det svĂ„rt. Med en sĂ„dan start, och motvind i första halvlek, sĂ„ blev det för svĂ„rt, sa Jan Olsson, trĂ€nare i Hultsfred.

InlĂ€gg var nĂ„got av dagens melodi för IFK VĂ€stervik. Även det andra mĂ„let, nĂ€r Jens Karlsson hittade Sjöblads panna, gick till pĂ„ det sĂ€ttet.

– Egentligen tycker jag att vi gjorde en av sĂ€songens sĂ€mre insatser rent spelmĂ€ssigt. ÄndĂ„ vann vi ganska klart och det sĂ€ger kanske nĂ„gonting om motstĂ„ndet, summerade Tirheden.

Jens Karlsson faststĂ€llde slutresultatet, 3–0, i den 68:e matchminuten. I slutskedet av matchen blev Hultsfreds mĂ„lvakt, Joel Wiger Albertsson, ocksĂ„ utvisad.

Olsson avslutade:

– Det var inte mycket som gick rĂ€tt helt enkelt. Innan matchen hann vi knappt fĂ„ ihop folk och bortsett frĂ„n Christopher Einarssons insats var det alldeles för slĂ€tstruket.

Koggar

3 Christopher Sjöblad

2 Adam Hallberg

1 Andreas Olsson

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!