Dramatisk avslutning väntar VFF

Västerviks FF leder division 4 med ett poäng över Aneby. På lördagen väntar bortamatch mot IFK Oskarshamn.

Västerviks FF har tränat en del på konstgräs den här veckan för att vara så förberett som möjligt när laget åker till Arena Oskarshamn på lördagen.

Västerviks FF har tränat en del på konstgräs den här veckan för att vara så förberett som möjligt när laget åker till Arena Oskarshamn på lördagen.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-13 14:24

Senast VFF och Oskarshamn möttes blev det 1–1 på Bökensved.

– Ett orättvist resultat, tyckte vi, då vi var bättre och hade bollar både i stolpen och i nät, men som blev bortdömda. Oskarshamn har några duktiga spelare som vi måste hålla koll på, men vi är ett bättre lag och förhoppningsvis skiljer det sig tillräckligt mycket i kunskap mellan ett topplag och ett bottenlag. Håller vi tempot uppe och gör det vi ska kommer de inte att hänga med, säger VFF:s assisterande tränare Stefan Gustavsson.

Med tre matcher kvar börjar det dra ihop sig om det ska bli en direktplats eller kvalspel för att gå upp i trean.

– Det är även många lag som jagar bakifrån så det här är en oerhört viktig match för oss. Ska vi gå upp måste vi vinna, och vinner vi ser det ganska ljust ut då Aneby har både Stensjön och Gullringen kvar att möta.

I laguppställningen fattas Ergest Fasko som är avstängd efter två gula kort senast, Magnus Eriksson har fortfarande problem med baksida lår och Andreas Ekberg och Oscar Eriksson har förhinder. Faiz Benatallah har skadekänningar och startar på bänken.

Laget: Niclas Bengtson, Olsjan Xhafa, Andreas Lindahl, Fredrik Lindhe, Tobias Palm, Christoffer Gustavsson, Jakob Jonsson, Jimmy Svensson, Calle Sjögren, Robin Lundahl, Johan Lundin, Melvin Svensson, Niclas Andersson, Faiz Benatallah, Ajan Sajhadi.

– Våra unga spelare får chansen nu med sin snabbhet, det ska bli kul att se. Jag hoppas att vi får hål på Oskarshamn tidigt, då kan det rulla på, avslutar Stefan Gustavsson.

Karta: Arena Oskarshamn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!