IFK Västervik summerade under söndagen sin insats under frimånaden och tillkännagav där värvningen av Bertilsson, som är starkt förknippad med VFF efter sina säsonger där, ofta som lagkapten.

"Högt upp på årets önskelista har Tobias Bertilsson stått. Förutom att Tobias är och under många år varit en av kommunens absolut bästa spelare så skulle han också tillföra den rutin och trygghet varje lag vill ha centralt. Efter en del funderande och efter en mycket bra dialog bestämde sig Tobias för att han vill spela i IFK och vara med i IFKs ambitioner att avancera ytterligare i seriesystemet. Att vi får in ett så fint nyförvärv stärker oss rejält inför comebacken i div 4", skriver IFK Västervik på sin Facebook-sida.

Bertilsson själv förklarar flytten:

"Jag har under dom senaste två åren inte spelat som jag kan på planen, så jag har funderat på att lägga av helt men har valt att se om jag kan få en riktig nytändning hos IFK.”

Utöver Bertilsson har IFK Västervik under frimånaden värvat hans VFF-kamrat Christopher Sjöblad, Albin Dahlström Dolaku och Andreas Ohlsson från Överum, Johan Sandqvist från Edsbruk och Fabian Ring från Ankarsrum. Dessutom återvänder Anton Westerberg till klubben efter en sejour i Oskarshamns AIK:s akademi medan man hyser vissa hopp att Tim Håvestam ska kunna representera IFK på så kallad dubbellicens. Håvestam flyttar till Åtvidabergs FF.