LÄS MER: "Ni borde satsa på den här duon, LHC"

Det var på tidigt under fredagen som beslutet togs.

Efter det bittra säsongsslutet och missade slutspelsplatsen får Tommy Jonsson med omedelbar verkan lämna tränarjobbet i Linköping HC. Han fick beskedet efter ett samtal med nye general managern Niklas Persson.

För Sporten delar nu sparkade tränaren med sig av sina tankar efter det som hänt.

– Just nu känner jag mest tomhet och en väldigt stor besvikelse. Det är tungt och ledsamt. Även om jag hörde lite snack i kulisserna efter matchen och anade att inte klubben stod bakom mig satt jag i bussen från Jönköping och funderade över vad jag och vi kunde göra bättre till nästa säsong. Men tyvärr hade inte klubben tålamod att låta mig fortsätta.

Du hade inga tankar på hoppa av?

– Nej, jag ville fortsätta och kände en enorm revanschlusta. En sak om jag fått en jävla massa kritik från spelare och ledare...då hade jag fått tänka till om jag är rätt man för jobbet. Men jag har inte fått några sådana signaler.

LÄS MER: "Renovering som pågår"

– Samtidigt vet jag om förutsättningarna och hur branschen fungerar. Resultaten är inte godkända. Självklart är det ett misslyckande att vi missade slutspel, det tycker jag också, och anser klubben att det i första hand är mitt fel och att det är jag som är problemet så måste man göra något. Det förstår jag, säger Tommy Jonsson.

Han tog SM-guld med Brynäs 2012, men har därefter haft det tyngre och fått lämna både Brynäs och Björklöven i förtid. Han värvades till Linköping i våras efter Dan Tangnes sena avhopp.

LHC inledde starkt i höstas, men har sedan haft en mycket svag säsong och tränaren har inte lyckats vända den negativa trenden.

– Jag har sagt det tidigare och det är en så enormt resultatbaserad värld. För några månader sedan var jag en hyllad tränare. Nu är jag plötsligt en tränare som inte duger till, säger han.

Vad tänker du om ditt ansvar för den svaga säsongen?

– Klart att jag har en del i det. Det är jag som har varit ansvarig och jag behöver rannsaka mig själv. Samtidigt ska man veta att vi av de flesta var tippade som nia–tia i höstas. Jag skyller inte på alla skador, men det förstår alla att det har påverkat resultaten. Vi fick slita ont i vintras och det satte sina spår. Spelarna har krigat som fasen, säger Tommy Jonsson.

Vad händer nu?

– Jag vet inte, men jag blir nog kvar i Linköping över helgen. Sen blir det väl en längre ledighet framöver.

Har du pratat något med spelarna?

– Nej, inte än.

Står du i tränarbås i höst igen?

– Det vet jag inte. Jag känner absolut ingen bitterhet mot hockeyn, men det får växa fram. Det är mycket tankar som snurrar i huvudet, så jag måste få smälta det här först. Jag inser att man kanske inte är den hetaste på marknaden.