För tre veckor sedan kunde Sporten avslöja LHC:s jättesatsning för att klara ekonomin – och för att lyckas med målet att nå SM-final inom tre år. En riktad nyemission där totalt 24 investerare erbjuds att för 375 000 kronor köpa en aktiepost om 625 B-aktier i LHC AB. Nu är det fulltecknat, nio miljoner kronor säkrade och på fredagen genomfördes en extra bolagsstämma.

– Även om bokslutet ännu inte är helt klart vet vi att vi kommer att gå in i nästa säsong med ett eget kapital på 12–13 miljoner. Det gör att vi kan känna en helt annan trygghet och samtidigt stärka satsningen, säger ordföranden Roger Ekström.

Han är en av dem som själv köpt en andel och i faktarutan här intill ser ni samtliga investerare. Bland namnen finns tidigare LHC-spelaren Mattias Weinhandl, som numera är företagare och näringslivsprofil i Linköping. Michael Cocozza har gått in som garant för emissionen och investerat i flera andelar – som kan säljas om det dyker upp fler som vill vara med.

Majoriteten, 87 procent av kapitalet och 98,5 procent av rösterna, i bolaget ägs fortfarande av moderföreningen Linköping HC.