– Ofta är det världens roligaste jobb, men jag känner att inte energin inte riktigt finns där längre. Jag är inte riktigt närvarande hemma och man måste inse att det finns annat i livet än det här, säger han.

Nu är det klart att LHC efter den turbulenta och oväntat svaga säsongen väljer att göra om i den sportsliga ledningen. Vi kan avslöja att Fredrik Emvall lämnar sitt uppdrag direkt när säsongen är över för A-laget i SHL. Den kan vara slut redan om en dryg vecka, men samtidigt finns fortfarande möjligheter att gå till slutspel.

Diskussioner har pågått sedan strax före årsskiftet och samtidigt som klubben vill ha en förändring har Emvall själv öppnat för att avsluta sitt uppdrag efter totalt 20 år i LHC.

Artikelbild

| Fredrik Emvall lämnar Linköping HC.

– Framförallt när vi som nu förlorat mycket blir det många sömnlösa nätter. Jag är en extremt dålig förlorare och har vi fått stryk en lördag är den kvällen förstörd också, säger Emvall.

Vet du vad du ska göra nu?

– Jag har fått några förslag under resans gång. Inget som är klart, men en del funderingar finns det.

Ansvaret för att bygga nästa års lag tas över av assisterande general managern Niklas Persson, som från och med kommande säsong även tillträder som GM.

Anledningen till skiftet är främst de sportsliga resultaten, med tre raka kvartsfinaler och risk för missat slutspel i år. LHC anser sig också ha tappat mark i jakten på nyförvärv. Den ursprungliga tanken var att bytet skulle ske senare under våren, men nu väljer alltså SHL-klubben att agera snabbare än så. Stora delar av truppen inför hösten är redan satt, men de sista och ofta avgörande pusselbitarna är ännu inte på plats.

Med nye ordföranden Roger Ekström vid rodret genomgår LHC en förändringsprocess och inom kort blir det även klart med vem som tar över som klubbdirektör efter Anders Mäki, som försvann vid årsskiftet.