Med sina fyra inspelade poäng blev Tjust bäst av de två kvaltreorna. Det kan vara betydelsefullt om det uppstår en vakans i Allsvenskan.

– Det var vi spelade för. Tyvärr släppte vi i väg det för långt i början av andra halvlek, men efter vår timeout vann vi matchen med 4–3. Spelarna ska en eloge att de aldrig gav upp, utan kämpade hela vägen in i mål, säger Tjusttränaren Thomas Fransson efter 5–8 borta mot Nitro/Nora.

Nitro/Nora kopplade ett målmässigt grepp om matchen efter en halvtimmes spel i och med att laget gick fram till en 2–0-ledning inom loppet av 90 sekunder.

Artikelbild

| Om Thomas Fransson blir kvar som tränare i Tjust Banyd är inte klart i dagsläget.

Simon Oscarsson såg till att reducera underläget till 1–2 efter 38 minuters spel.

– De satte upp ett högt tempo med tanke på att matchen inte gällde någonting. De drev på framåt riktigt rejält.

Det blev aldrig någon spänning i andra halvlek eftersom hemmalaget gick fram till en 5–1-ledning efter sex minuters spel. Tjust reducerade till 5–7 med tre minuter kvar, men närmare kom inte laget.

Hur summerar du kvalet?

– Det varit nyttig läropeng för många av spelarna. Vi måste tuffa till oss eftersom vi har spelat för snällt. Sedan måste vi minimera misstagen. I kvalet har vi blivit straffade på ett helt annat sätt jämfört med i serien när vi har gjort misstag. När vi har tappt bollen på fel ställe har vi blivit straffade, svarar Thomas Fransson.

Thomas har tränat Tjust Bandy sedan 2014, men om det blir någon sjätte säsong är inte klart i dagsläget.

– Jag vet ingenting. Nu har vi fokuserat på kvalet de senaste veckorna. Denna fråga får vi tag i de närmaste veckorna, konstaterar Thomas Fransson.