VIK tog två poäng — tappade ledning sent

Västerviks IK såg in i slutminuterna ut att ta tre poäng hemma mot Almtuna på onsdagskvällen. En sen kvittering grusade de planerna. Man vann dock med 3—2 i övertiden.

Ishockey2020-12-09 21:12

Den första perioden gick undan och bjöd på rolig ishockey, mycket tack vare lagens vilja att bjuda varandra på målchanser. Almtuna tog ledningen där en retur slogs in av Mattias Johansson redan efter knappt tre minuter. VIK svarade dock relativt kvickt. Marcus Westfält serverades ett fullblodigt friläge av Almtunas Villiam Haag och prickade in kvitteringen med sitt tredje mål för säsongen. Så fortsatte perioden, med svängig hockey och flertalet chanser men inga fler mål.

Andra perioden både började och slutade med en VIK-utvisning. Under den första satte VIK-spelarna tonen för perioden med ett uppoffrande spel och flera nodvändiga skott-täckningar från Erik Gustafsson och Saku Kinnunen. Därefter tog VIK över och spelmässigt dominerade perioden, åtminstone sett till var spelet förlades och puckinnehav. Det haglade inte chanser men ett mål fick vi se. Nytillskottet Oscar Eriksson avancerade, Gilbert Gabor vann sin närkamp och fick fram pucken till Oskar Pettersson som pangade in ledningsmålet knappt halvvägs genom matchen.

I den tredje hade Almtuna två ganska heta lägen tidigt innan VIK hittade rätt och började stänga ner match och matchur. Almtuna fick en gyllene kvitteringsbiljett när Ludvig Jardeskog visades ut kort efter periodens power break men VIK höll undan — igen.

Det gjorde man däremot inte när bara 3:45 återstod. Man täckte visserligen det initiala skottet men returen kunde Almtuna igen skicka in, så var det kvitterat.

Med bara en minut kvar bjöd Oscar Eriksson Almtunas NHL-lån Tim Söderlund på ett friläge, som han — som tur var för VIK — missade.

Med tio sekunder kvar av tredje visades en Almtunaspelare ut så VIK fick inleda övertiden med en spelare mer på isen.

Trots puckinnehav från VIK hade Almtuna inga större problem att döda utvisningen. Hemmalaget fick en ny chans kort efter sedan Jonsson Fjällby hakats upp.

Då tog Oskar Drugge tag i det och sköt med ett slagskott extrapoängen till VIK.

Matchfakta

Första perioden: 0—1 (02:23) Mattias Johansson (Calle Åsell, Villiam Haag), 1—1 (9:16) Marcus Westfält

Andra perioden: 2—1 (08:30) Oskar Pettersson (Gilbert Gabor, Oscar Eriksson)

Tredje perioden: 2—2 (16:15) Tobias Liljendahl (Emil Berglund, Filip Hasa)

Fjärde perioden: 3—2 (02:40) Oskar Drugge

Skott: 12—10, 4—4, 6—17,

Utvisningar: VIK 4x2 min, AIS 4x2 min

Karta: Plivit Arena