Gruppens två bästa lag kniper direktplatserna till EM-slutspelet nästa sommar.

Tabelledaren Spanien – trots poängtappet mot Norge på Ullevål i Oslo – har allt i egna händer och behöver bara spela in en poäng till på de tre återstående matcherna för att kunna börja planera för mästerskapet som är utspritt över tolv europeiska städer.

"Svåra att möta"

Bakom spanjorerna pågår en kamp mellan Sverige, Rumänien och Norge om den sista EM-platsen.

Där är det fördel för Andreas Granqvist & Co.

Och redan på tisdag väntar en gruppfinal mot Spanien hemma på Friends arena.

Vi vet att vi är svåra att möta på Friends, där är vi otroligt starka. Vi får hoppas – då de bara behöver en poäng för att bli helt klara – att de är lite avslagna så att vi kan ta en trepoängare där, för då ser det väldigt just ut, säger Granqvist om Sveriges möjligheter att nå EM-slutspelet.

Lagkaptenen säger även att vissa av spelarna i landslaget har räknat på vad som gäller i deras återstående kvalmatcher; Spanien, Rumänien och Färöarna.

Det är olika scenarier. Skulle vi vinna mot Spanien är det bättre om Norge slår Rumänien, skulle vi inte vinna är det bättre om det blir kryss i den matchen, säger han.
Vi får ha uppdateringar under matchens gång (mot Spanien) men det är klart, vi spelar på hemmaplan och ska försöka vinna matchen.

Vara i nuet

Sverige kan även säkra EM-spel om det blir förlust mot Spanien, men då krävs det seger i de två avslutande matcherna mot Rumänien borta och Färöarna hemma.

Men för ett lag i förbundskapten Janne Anderssons tyglar är allt tänk på ett eventuellt EM-slutspel och att ha blicken, tankarna för långt fram snudd på förbjudet.

Allt handlar om nuet – och det är mötet med Spanien på tisdag.

De har något att spela för men det har vi också, vi har hemmaplan och jag tror att det kommer vara en lite annorlunda match den här gången än den i Spanien, säger Robin Quaison, som refererar till 0–3-förlusten i Madrid, och till skillnad mot Andreas Granqvist är säker på att Spanien är ute efter att ta den saknande poängen.
Ja, självklart. Jag är själv en spelare och när man har något att spela för så kör man hårdare.