Öhrvall går igenom topp 10 i Premier League

Ligan ser ungefär ut som förutspått efter en dryg femtedel av säsongen, men några lag har skrällt ordentligt.

I förra omgången möttes Manchester United och Arsenal där resultatet blev oavgjort, 1-1.

I förra omgången möttes Manchester United och Arsenal där resultatet blev oavgjort, 1-1.

Foto: Dave Thompson

Fotboll2019-10-04 10:45

Här kommer förutsättningarna inför helgens matcher. Lagen gås igenom i den ordning de ligger i tabellen.

1) Liverpool är än så länge obesegrat efter sju matcher. Men i den senaste matchen mot nykomlingen Sheffield United var LFC skakat och vann bara med 1–0 efter att ha gjort mål först i den 70:e minuten. På lördag möter man Leicester.

2) Manchester City, de regerande mästarna, ligger fem poäng bakom Liverpool. City möter Wolves på söndag. Senast lagen möttes vann City med 3–0. Då var Gabriel Jesus matchhjälte med två mål.

3) Leicester, som är en av de större skrällarna denna säsong, är endast två poäng bakom City och kommer från en vinst med 5–0 över Newcastle. De möter Liverpool och den matchen kommer nog vara den mest spännande i helgen.

4) Arsenal, som endast har en förlust mot Liverpool, har Bournemouth på söndag och senast lagen möttes vann Arsenal med 5–1. I Arsenal spelar den förra skytteligavinnaren Aubameyang som har gjort sju mål på de senaste sju matcherna. Han är nog sugen på att göra minst ett till på söndag.

5) West Ham, som är riktigt bra ibland och riktigt dåliga ibland, kommer från en oavgjord match mot Bournemouth. De har Crystal Palace på lördag. West Ham har vunnit en av tre möten lagen emellan, de andra två slutade oavgjort, så på lördag blir det nog också jämnt.

6) Tottenham kommer från en megaförlust med 7–2 mot Bayern München i Champions League. På lördag möter de Brighton borta. Brighton föll mot Chelsea med 2–0 sist. Senast blev det endast 1–0 till Tottenham och oftast när dessa lag möts brukar Tottenham vinna med uddamålet.

7) Chelsea har en ny tränare och har även haft ett transferstopp i sommar. De har haft det tufft i början av säsongen och möter Southampton borta på söndag. I senaste mötet blev det 0–0, men Chelsea borde vinna denna match.

8) Bournemouths fem senaste matcher i ligan har inte gått jättebra. Två vinster, en oavgjord och två förluster har det blivit. Kan Bournemouths anfallspar Callum Wilson och Joshua King göra stordåd mot Arsenal?

9) Crystal Palace senaste fem matcher har gått hyfsat bra då de har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Både Crystal Palace och West Ham har vunnit mot United den här säsongen och de är de enda lagen som gjort det. Nu möts dem.

10) Manchester United möter Newcastle på söndag och kommer från en oavgjord match mot Arsenal. United har endast vunnit en av sina fem senaste matcher, men har vunnit två av de tre senaste mötena med Newcastle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!