Det har snart gått tre år sedan den stora gymnastikskandalen nådde offentlighetens ljus då det kom fram att den amerikanske landslagsläkaren Larry Nassar hade förgripit sig på över 300 gymnaster.

En av de drabbade var den fyrfaldige olympiske guldmedaljören Simone Biles. I en känslosam intervju i samband med ett träningspass i Kansas, USA, har 22-åringen understrukit hur sviken hon känner sig av det amerikanska gymnastikförbundet.

"Kunde inte beskydda oss"

Jag vill inte börja gråta men det är svårt att komma hit för en organisation som har svikit oss så många gånger. Vi har haft ett mål och vi har gjort allting som de har bett oss att göra, även när vi inte ville det – men de kunde inte utföra ett jäkla jobb. Ni hade bokstavligt talat ett jobb och ni kunde inte beskydda oss, säger Biles, enligt New York Times, med gråten i halsen.

I ett års tid höll företrädare för USA:s olympiska kommitté (Usoc) tyst om övergreppsanklagelserna mot Nassar utan att agera.

Det är väldigt sorgligt för varje gång jag nu går till läkaren eller till träningen och någon rör mig så vill jag inte att någon rör mig, säger Biles.

"Hur kan vi lita på dem?"

Det blir ett problem vart vi än kommer och ska jobba med nya människor. Hur kan vi lita på dem? Det kommer in nya människor hela tiden och jag sätter per automatik upp min fot eftersom människorna som jag har jobbat med i åratal har svikit oss.

Larry Nassar erkände i januari 2018 en stor mängd sexualbrott och kommer tillbringa resten av sitt liv i fängelse.