Händelserna inträffade nära varandra natten mellan fredag och lördag. De två männen greps och togs in för förhör under lördagen och anhölls kort därefter av åklagare.

– De är misstänkta för rån, grovmisshandel, stöld, övergrepp i rättssak och narkotikabrott, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Enligt polisen misstänks de två männen som är i 20- respektive 30–årsåldern ha angripit en man i 20-årsåldern i närheten av Tempobutiken. Den målsägaren ska ha blivit slagen och det finns uppgifter om att gärningsmännen använt ett tillhygge.

Artikelbild

| Ulf Gollungberg är förundersökningsledare hos polisen och säger att åklagaren kommer att ta ställning till en häktningsfranställan inom ett par dagar.

– Jag kan inte gå in på vad det är för tillhygge eftersom vi vill höra vittnen om händelsen, säger Ulf Gollungberg.

De båda gärningsmännen ska sen ha tagit gods från den misshandlade mannen. Även där håller polisen inne med vad det är för något som mannen blivit rånad på.

Bara en stund senare ska männen ha trängt sig in i en bostad i centrala Vimmerby. Där ska en man i 30-årsåldern blivit grovt misshandlad. Även i det fallet har de stulit gods i bostaden.

– Jag vill inte gå in på vad det är för gods i det fallet heller, säger Ulf Gollungberg.

I samband med de här händelserna misstänks gärningsmännen också för övergrepp i rättsak eftersom de hotat brottsoffren om polis kopplades in.

Polisen grep de båda männen i Vimmerby senare på lördagen. Samtidigt genomfördes också husrannsakan.

– Då påträffades en del av det stulna godset samt narkotika, säger Ulf Gollungberg.

Polisen uppger att målsägare och misstänkta gärningsmän är bekanta. De båda anhålla är kända hos polisen sen tidigare och båda förnekar brott.