VFF-tränaren förklarar avhoppet

För att undvika att hamna i en jävsituation så väljer Johan Karlsson Törndahl att hoppa av sitt uppdrag i Västerviks FF.

Det är klart att Johan Karlsson Törndahl lämnar sitt uppdrag VFF. Det mesta talar för att Vimmerby IF blir ny klubbadress.

Det är klart att Johan Karlsson Törndahl lämnar sitt uppdrag VFF. Det mesta talar för att Vimmerby IF blir ny klubbadress.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-06 15:32

Johan har fram tills nu varit assisterande tränare i VFF till Ergest Fasko.

Nu väljer alltså Johan lämna det uppdraget och anledningen är att Vimmerby IF har visat sitt intresse för Johans tjänster.

– Det är ett ömsesidigt intresse från båda parter och inom ett par veckor borde vi vara överens. I dagsläget är inget kontrakt påskrivet, berättar Johan Karlsson Törndahl.

I nuläget leder VFF sin division 4-serien medan Vimmerby IF ligger nedflyttningsplats i division 3. Det är inte omöjligt att lagen möts i ett eventuell kvalspel.

– Du hör det låter. Det skulle inte fungera om jag hade gjort klart med Vimmerby samtidigt som jag var kvar i VFF och lagen skulle mötas i ett kvalspel. Nu hoppas jag verkligen inte att det blir så, utan att VImmerby klarar kontraktet och att VFF vinner serien.

– Eftersom det kan bli rivaliserande klubbar så är det lätt att tugget kommer igång. Det ligger ingen schism bakom detta, utan jag har trivs bra i VFF.

Har du saknat att vara huvudansvarig?

– Jag har trivts i rollen jag har haft i VFF, men jag har fått tillbaka suget att vara huvudansvarig och jag har saknat det, svarar Johan.

Detta innebär att den nuvarande ledarstaben i VFF med Ergest Fasko, huvudtränare, Stefan Gustavsson, assisterande tränare, och Per-Inge Gustafsson, lagledare, kommer att jobba vidare på den inslagna vägen.

– Vi har full respekt för vår ledarstab och det finns ingen anledning att plocka in en ersättare för Johan, säger Andreas Andersson i VFF.

Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!