Förundersökningen drar återigen ut på tiden

Förundersökningen kring det misstänkta mordet på Skyttegatan drar fortsatt ut på tiden och åklagaren har fått förlängd åtalstid. Flera undersökningar pågår fortfarande hos NFC och ytterligare förhör ska hållas innan ett eventuellt åtal kan väckas.

En rad förundersökningsåtgärder återstår för åklagaren innan ett eventuellt åtal kan väckas.

En rad förundersökningsåtgärder återstår för åklagaren innan ett eventuellt åtal kan väckas.

Foto: VT

Västerviks kommun2019-12-05 14:04

Ett eventuellt åtal mot den man som suttit häktad sedan 10 oktober misstänkt för mord, skulle ha väckts under torsdagen. Men då förundersökningen inte kunnat slutföras begärde åklagaren istället förlängd åtalstid och mannen omhäktades – fortsatt misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Mannen greps den 8 oktober efter att polis larmats till en lägenhet på Skyttegatan med anledning av en misstänkt skottlossning. På plats hittades en skadad kvinna som fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

I åklagarens framställan presenteras en rad förundersökningsåtgärder som ännu inte slutförts.

* Fler förhör ska hållas.

* Flera undersökningar pågår fortfarande hos NFC, Nationellt forensiskt centrum, som ännu inte är klara.

* Beslag ska undersökas. 

* Mobiltelefoner ska tömmas och materialet undersökas. 

* Rekonstruktion ska genomföras. 

* Den misstänkte ska höras på nytt.

Den misstänkte accepterade åklagarens förlängning och blir således kvar i häktet med restriktioner. Nu har åklagaren fram till 2 januari på sig att väcka åtal.

Under tidigare häktningsförhandling har den misstänkte bekräftat delar av händelseförloppet, men nekat till mord och grovt vapenbrott. Försvaret ville i stället ha rubriceringen vållande till annans död samt vapenbrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!