– Vi planerar för ett samarbete med Västerviks kommun om barnteater. I somras hade vi två föreställningar i Stadsparken vilket var uppskattat och nu arbetar vi för att det ska bli ännu en barnteater under hösten, säger Torgil Höckergård. 

Föreningen har i dagsläget cirka 200 medlemmar och det har hållits medlemsträff i föreningshuset Järnet. Något som föreningen tagit till sig är vikten av paus med möjlighet att mingla och träffas.

– På vissa av Riksteaterns föreställningar har pauser saknats. Nu har vi lagt oss vinn om att det ska finnas med och valt dessa uppsättningar. Pausen är viktig för den sociala biten och för oss i styrelsen är det ett tillfälle att höra publikens reaktioner. Sedan ska det även passa för den scen vi har tillgång till förstås. Det är mycket som ska klaffa.  

Artikelbild

| Torgil Höckergård är ordförande i Västerviks riksteaterförening.

Teaterhösten som Västerviks riksteaterförening arrangerar drar igång om några veckor och först ut är "Ett urtaget hjärta" på Stadsteatern. Föreställningen är baserad på August Strindbergs äktenskap och framförs av 123 Schtunk. I början av oktober blir det soppteater på Stadshotellet med "Hissvägran". En tragikomisk historia om en man i ett hyreshus. Senare i oktober blir det för första gången på många år teater i Gamleby. Scenen är Gamleby folkhögskola och föreställningen "Stenar i fickan" om polarisering mellan storstad och landsbygd. "Fröken Julie – musikalen", en nyskriven musikal av Kulturaktörerna blir sista föreställningen för hösten.