Västerviks musiker har samlats inne på Slottsholmen. De ska få lyssna till två legender som pratar om sina låtskrivarprocesser. Det är andra året som eventet Every Song Has a Story hålls i samband med Visfestivalen. Förra året var det Sabina Ddumba och Björn Ulvaeus, i år är det Björn Ulvaeus och Plura Jonsson.

Inne i lokalen på Slottsholmen bjuds det på bubbel och snacks. Det råder god stämning runt baren under förminglet. Ännu har bara några få personer tagit plats på stolarna framför scenen. Två av dem är Harry Lund och Salar Liew. De håller själva på med musik och spelar både tillsammans och var för sig. Salar Liew ser fram emot att få lyssna på artisterna.

– Plura är ju en bonus. Men det är bra att Björn pratar, han är ju härifrån.

Artikelbild

| Plura Jonsson och Björn Ulvaeus ska prata om låtskrivandet på scenen i Slottsholmen.

Även Harry Lund tycker att artisterna är ett bra val.

– De är ju några av de största musikskaparna i Sverige.

Killarna hoppas på att få höra om de stora artisternas egna erfarenheter av musikskapande men också att få ta del av publikens erfarenheter.

– Jag tror att det är många här i rummet som är väldigt kompetenta, så det kan nog bli väldigt lärorikt, säger Salar Liew.

Artikelbild

| Harry Lund och Salar Liew ser fram emot att få ta del av legendernas erfarenheter.

Även Harry Lund ser resten av publiken som ett plus.

– Att alla musiker i Västervik får träffas så här; prata, dela med sig av erfarenheter och knyta ny kontakter, tror jag är viktigt för musiklivet i stan.

Artikelbild

| Miranda Murre Eriksson, Maja Bergsén och Johanna Gustafsson hoppas på tips och råd i musikbranschen.

Johanna Gustafsson är en annan av besökarna på eventet. Hon, precis som alla andra i publiken, vill ta del av de erfarna artisternas erfarenheter.

– Men också för att få en större förståelse för musikbranschen. Det är svårt att få info om det på något annat sätt.

Artikelbild

| Det råder god stämning på Slottsholmen där det minglas innan artisterna ska upp på scen.

Uppe på scen presenteras artisterna. Hela publiken applåderar när Björn Ulvaeus och Plura Jonsson kliver upp på scen och slår sig ner i varsin fåtölj och börjar prata musik.