The house höll öppet hus i tennishallen

Under lördagen var det full fart i tennishallen med dans och träning till poppig musik.

Ingela Arrbrant jobbar för att träning ska vara roligt.

Ingela Arrbrant jobbar för att träning ska vara roligt.

Foto: Kristina Westring

Västerviks kommun2019-09-14 18:00

Dans- och träningsstudion The house är tillbaka i tennishallen. Deras träningssäsong drog igång med en prova-på dag. Från entrén hörs musik i högt tempo. I salen en bit in i hallen dansar ett 15-tal personer. De är fokuserade samtidigt som leenden syns på deras läppar. 

– Träning ska vara roligt och här ska man kunna vara som man vill, säger Ingela Arrbrant, som driver The house och som har utvecklat fitnesskonceptet Shake it.  

The house fitness har, i samband med flytten från Actic i simhallen till tennishallen, bytt namn. Nu är det Shake it som gäller. Träningspassen är riktade till vuxna. 

– Ett av passen är ren discodans med mycket John Travolta. Vi skapar stämning med discokulor i taket. För övrigt har vi dämpad belysning när vi dansar. Det ger en skön känsla.

En av dagens besökare, Åsa Forslind, har precis kikat in i danshallen, men testade inte den här gången. 

– Jag har gått på shlagerpuls tidigare och det vill jag fortsätta med. Jag kommer gå två gånger i veckan. Det är kul att hålla igång med dans. 

Barnens dansklasser går, som tidigare, under namnet The house. Ledare för barn och vuxenklasserna är, förutom Ingela Arrbrant, Josefin Helge och Rebecca Karlsson. 

Det är nu sju år sedan som musikalartisten från Västervik, Ingela Arrbrant, startade The house. Till en början var det endast dansklasser för barn. Med tiden utvecklade hon även koreografier till klasser för vuxna, där dans och träning vävdes samman.

När det var prova-på dag på The house och Shake it passade Åsa Forslind på att ta en pratstund med ledaren Josefin Helge.
När det var prova-på dag på The house och Shake it passade Åsa Forslind på att ta en pratstund med ledaren Josefin Helge.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!