– Man får väldigt mycket tillbaka av att anordna något sånt här. Jag hoppas att det blir återkommande för många år framöver, säger initiativtagaren Dimitrios ”Tackis” Sahkepides, som tidigare arbetat som aktivitetssamordnare på Västerviks äldreboenden.

När Äldredagen gick av stapeln för första gången blev det succé. Arrangörerna uppskattade att fler än 2 000 äldre, anhöriga och personer inom omsorgen hade tagit sig till Spötorget för att umgås, äta mat och njuta av musik och dans.

– Direkt efteråt frågade folk om när det skulle bli av igen. Det var jättelyckat, säger Tackis.

Artikelbild

| Dansbandssångaren Towe Widerberg (t.v) och Dimitrios ”Tackis” Sahkepides hoppas kunna bjuda Västerviks äldre på en oförglömlig dag.

Sedan dess har en kärngrupp bestående av ett tiotal personer planerat och organiserat inför årets Äldredag, som äger rum den 25 maj på Spötorget. Fokus är återigen på sång, musik och dans. Bland årets uppsättning hittar vi både lokala och nationella dragplåster, bland annat Sten Nilsson, Eddie Olivia, Roland Engdahl, Danzvett, The House och Glädjekällan. Konferencier blir dansbandssångaren Towe Widerberg, som också haft en betydande roll i förarbetet.

– Han har varit med i branschen under många år och har en väldigt bra kontakt med många av artisterna som kommer, säger Tackis.

Towe Widerberg är laddad inför det ärofyllda uppdraget.

– Jag är Västerviksfantast och det är något speciellt med att få glädja äldre. Jag hoppas verkligen att det blir fler evenemang som Äldredagen i framtiden, för det är verkligen något speciellt med den dagen. Det ska bli jätteroligt, säger han.