Fredagen den 26 oktober kan den som vill konsumera kultur i centrala Västervik. Evenemanget kallas Krogkultur. Totalt är fyra krogar, Guldkant, Slottsholmen, Harrys och Sahara, med och arrangerar och finansierar evenemanget.

– Vi är positiva till allt som lockar ut folket, det är ett bra initiativ av Västervik framåt. Det kanske är något man kan spinna vidare på, säger Elias Besheri, Sahara.

Programmet är ännu inte spikat och många kulturutövare vill vara med. Besökarna bjuds på musik, teater, konst och lyrik.

Artikelbild

| Adam och Martin Dimpker kommer att spela under Krogkultur den 26 oktober. Bilden togs vid Slottsholmen i somras. Västervik framåt bokar Krogkulturs artister i samarbete med Sensus och Talentcoach.

– Kulturpersonligheter kommer också att intervjuas under kvällen, säger handelsledaren Tobias Ahlstedt på Västervik framåt, som samordnar evenemanget tillsammans med sin kollega Johan Öhrling Elltorp.

Fiskartorget är tänkt att erbjuda en temporär utställning. Ett 36 kvadratmeter stort tält fylls med konstverk och möbleras som ett vardagsrum. Här kan besökarna inmundiga snittar och dryck.

Föreningen Teaterskeppet ska spela teater och det finns idéer om att olika akter ska spelas på olika restauranger, med syftet att besökare gärna ska besöka flera ställen under kvällen.

– Det här är ett sätt att kombinera kultur med affärsnyttan, säger Tobias Ahlstedt.

Än så länge är det klart att Dimpker Brothers, Queen C och Adée uppträder under kvällen.

– Besökarna får lyssna på allt från jazz och visor till hiphop och soul, säger Johan Öhrling Elltorp.

Både unga nya och gamla etablerade kulturutövare kommer att delta. Enligt Tobias Ahlstedt hör det hela tiden av sig personer som vill vara med.