Det svenska hiphop-kollektivet Tjuvjakt, bestående av Fredrik Eriksson, Olle Grafström, Jesper Swärd, Arvid Lundquist och Kid Eriksson, kommer till Västervik. Det är nattklubben Palladium som står som värd för spelningen. Den Stockholmsbaserade gruppen slog igenom för den breda publiken under 2013 med hitsingeln "Tandtråd". Singeln har sedan följts upp med ytterligare fem album, som sammanlagt spelats över 120 miljoner gånger på musiktjänsten Spotify. Allra mest spelad är låten "Tårarna i halsen", som 2017 nådde en sjätte plats på Digilistan i P3.

– Det är väldigt skoj att vi har fått till denna spelning eftersom de är väldigt stora. För några månader sedan frågade vi gästerna vilka artister de helst skulle vilja ha och då var det många som önskade Tjuvjakt, säger Jesper Björkman på Palladium.

Tjuvjakt har tidigare spelat på både Peace and Love-festivalen och Bråvalla. Deras sommarturné för året, där Palladium alltså är ett av stoppen, inleddes på Gröna Lunds stora scen inför tusentals människor.

Spelningen äger rum den 13 juli.