Det var vid klockan 23.54 i måndags som lagledare Peter Helgesson nåddes av en notis på sin telefon. Det var larmet som gått i VIK:s kanslilokaler. Ett okänt antal personer hade gjort inbrott i flera lokaler i ishallen. Förutom kansliområdet är även ishallens souvenirshop, kiosk, restaurang, vaktmästarelokaler och bortalagets ståsektion drabbad av skadegörelse. I nuläget är det endast en laptop tillhörande hockeyklubben som rapporterats som försvunnen efter inbrottet. Skadegörelsen omfattar förutom uppbrutna lås även krossade glasrutor och sönderslagna kassamaskiner.

När vi möter Peter Helgesson under tisdagsförmiddagen är han både ledsen och arg över det som hänt:

– Det hela är helt onödigt faktiskt. Vi hade en del problem med inbrott och skadegörelse för en tid sedan men på sistone har det varit lugnt.

Artikelbild

| Upprörd. Peter Helgesson tycker att nattens skadegörelse är fullkomligt onödig.

Peter har en teori om att inbrottet kan ha något att göra med måndagens löpartävling som ägde rum i Västervik.

– Det kanske är så att någon eller några tänkte att vi skulle ha samlat in en del kontanter i samband med Karhu Run i går. Så är inte fallet, utan vi är sedan en tid tillbaka en helt kontantfri förening.

Kommer det här att påverka hockeyklubbens ekonomi?

– Nej, jag tror inte att det kommer påverka klubbens ekonomi. Däremot måste vi nu lägga ner en del administrativt arbete till följd av skadegörelsen, säger Peter.

Artikelbild

| Uppbrutna dörrar. Föreningens kiosk var en av flera lokaler som utasattes för inbrott natten mot tisdag.

I nuläget finns det ingen misstänkt men enligt Peter Helgesson ska polisen ha hittat en del spår i lokalerna som kan underlätta förundersökningen.

– Inbrottet har anmälts via kontaktcenter. Vi hade en patrull på plats som kontrollerade området, och det har hittats en del gods, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson polisen syd.