Det är två, för Västervik, nya entreprenörer som ska driva verksamhet med uthyrning av rum, ställplatser för husbilar, café och poolbar i fastigheten vid Västerviks gästhamn. Det nya Notviken vandrarhem beräknas öppna i slutet av vecka 23. Lotta Andreasson, med många års erfarenhet inom hotell- och restaurangbranschen, är entusiastisk:

– Vi kom hit av en slump. I slutet av april visade Håkan Waxegård det här stället för mig. Vi var egentligen på väg att starta ett helt annat projekt, men när jag såg den här underbara platsen blev jag helt såld. Vilka möjligheter! Läget, lokalerna, poolen.

De har ägnat hela maj månad åt att putsa, feja och ställa i ordning.

Artikelbild

| Jesper Björkman och Lotta Andreasson utanför Notviken vandrarhem. I sommar planerar de party vid poolen. På vt.se berättar Håkan Waxegård om satsningen han och Lotta Andreasson gör tillsammans.

– Skapa kontakter och samarbetspartners har också varit en viktig del i förberedelserna. Vi vill engagera andra för att få det här till en plats som kompletterar allt annat som finns i Västervik, säger Håkan Waxegård, entreprenör inom turism-, musik- och underhållningsbranschen.

Jesper Björkman, som driver Palladium nattklubb, är en av Notvikens blivande samarbetspartners.

– Ja, det här kommer att bli bra. Vi planerar bland annat poolparty med livemusik, säger han.

– This is the place to be, fyller Lotta Andreasson i.

Artikelbild

| Lotta Andreasson vid ett av fyra rum på Notviken vandrarhem.

Christer Larsson från Investervik, ett av företagen som äger fastigheten, är nöjd.

– Vi har letat efter någon som kan ta över driften. Det här blev klart sent på säsongen och vi är glada över att just Lotta och Håkan, med all sin samlade kunskap, vill göra detta.