De firade tio år som kulturhus

Musik, chokladhjul, ansiktsmålning och mycket mer när Mejeriet firade födelsedag.

På planen framför Mejeriet firades 10-årsjubileet med dans.

På planen framför Mejeriet firades 10-årsjubileet med dans.

Foto: Kristina Westring

Västerviks kommun2019-09-14 21:00

Under lördagen var det mer folk än vanligt i rörelse på Mejeriet, Västerviks ungdoms- och kulturhus. Det är tio år sedan satsningen på ett gemensamt hus för unga och kultur genomfördes. För att uppmärksamma jubileet ställde Mejeriet till med öppet hus och fest. Utanför entrén showade Westervik twirling troop i flera omgångar. Det blev även gemensam dans till Kool & the Gangs, för tillfället väl valda låt, "Celebration". Solen sken och partystämningen var på topp.

Inne i Mejeriet var det aktiviteter på alla plan. Kulturskolans musikelever bjöd på konsert och publiken fick tränga ihop sig för att få plats. Vid chokladhjulet var det också trångt. Många ville satsa och vinna en liten chokladbit. Snurrade på hjulet gjorde Tekla Wettersten, som för dagen var klädd till Hattmakaren, och Lava-Li Sinai som var Belle i Skönheten och Odjuret. 

– Vi tränar teater en gång i veckan. Det är jättekul, säger de, innan de måste fortsätta ägna sig åt chokladhjulet. 

På nedre plan är ett DJ-bås riggat och Axel Lindeberg är redo att visa hur man mixar låtar. Natasha Wildhammar och Edla Liljedahl testar. 

– Det är en låt som snurrar och det gäller att sätta på den andra låten i rätt takt. Båda låtarna ska alltså gå in i varandras takt, säger Axel. 

Edla sätter hörlurarna på huvudet och lyckas på första försöket.

Ansiktsmålningen är också populär. Isac Peterson blir målad av Ida Kjällgren. Hon är noggrann och har precis lagt svart färg runt Isacs ena öga. 

– Jag valde att bli pirat, säger Isac. 

Tekla Wettersten, utkädd till Hattmakaren, och Lava-Li Sinai som Belle, har hand om chokladhjulet.
Tekla Wettersten, utkädd till Hattmakaren, och Lava-Li Sinai som Belle, har hand om chokladhjulet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!