– Vi har aldrig sålt så många biljetter som inför årets Löga Beach.

Det säger Jesper Björkman, som tillsammans med Johan Andersson arrangerar Löga Beach Party på Lögarbergen. Tidigare år har biljettförsäljningen varit störst under själva festivalveckan, men i år har det snurrat på bra från start.

– Det beror på att vi har en stark line-up med väldigt aktuella artister som lockar många, tror Jesper Björkman.

Artikelbild

| Även i år kommer Blobben att finnas på plats under lördagens festival.

I år gästas man bland andra av listtoppen Victor Leksell, men även av De Vet Du, Reyn och Da Buzz. När det kommer till Löga Beach Partys artistbokning, både årets och föregående års, är det dock en klar majoritet manliga akter.

– Det är svårt att hitta kvinnliga artister hos artistbokarna i vår prisklass. Vi är medvetna om problemet, men det är en krånglig sits.

Att arrangera en festival innebär även andra utmaningar och svårigheter. Tidigare år har ett våldtäktsfall och två fall av sexuellt ofredande rapporterats på festivalen, något man i år jobbar för att motverka.

– Med så många på en och samma plats är det svårt att förhindra dumma människor från att göra dumma saker. Men vi har vakter och annan personal som håller ett vakande öga, och uppmanar besökare att göra detsamma.

Just nu är festivalen under uppbyggnad. Scenen är på plats, och snart även alla staket och bartält. På lördag är det dags och Jesper Björkman har stora förväntningar.

– Jag hoppas folk kommer ut tidigt och att det blir en lugn och härlig festival.