– Jag jobbar på Kulturskolan och nu fick vi pengar genom KUBIK. Pierre Andersson på Sensus och jag spånade om att göra någonting i den här stilen för pengarna, säger Lasse Nilsson.

Lasse tog kontakt med Palladium för att höra om de var intresserade av ett samarbete. Det var de. Den 24 november blir det Höstblues på Palladium.

– Det ska bli jätteskoj att få in en ny genre av musik och kanske nya människor här, säger Jesper Björkman, som äger nattklubben.

Artikelbild

Musik. Västerviksbandet Clarksdale Express kommer att spela på Höstblues.

– Vi har haft nån spelning med storbandet tidigare och det var väldigt uppskattat. Behovet för 18-åringarna fylls varje helg och vi har även 30 plus-kvällar och det har blivit väldigt lyckat. Nu vänder vi oss till en ny publik och jag tycker att det borde finnas folk som saknar den här sortens musik i utbudet.

Lasse berättar att det förr fanns både rockklubb och jazzklubb i stan, så han hoppas att intresset för att komma ut och lyssna på lite blues finns där.

– Bluesfans är trogna, och det är inte så många ställen som erbjuder, så det kanske kan locka folk även utifrån, säger han.

Han beskriver den planerade blueskvällen som en liten minifestival. Det blir fyra rätt så olika liveakter. En av artisterna, Janne Höijer, berättar Lasse är en ensam kille som spelar akustiskt, Hurley and the blue dots består av två personer på gitarr och trummor, sedan är det Royal blues band som spelar klassisk blues och rock och så Västerviksbandet Clarksdale express, där Lasse själv är medlem.

Artikelbild

| Bluekväll. Fredagen den 24 november blir det för första gången Höstblues på Palladium. Nu hoppas arrangörerna Jesper Björkman, Palladium och Lasse Nilsson, Kulturskolan, på att kvällen blir lyckad, så att de kan ordna liknande evenemang i framtiden.

För Palladiums del blir den här kvällen lite av ett test för att se om det finns intresse för liknande arrangemang.

– Jag hoppas att många kommer. Det här är något som vi gärna skulle göra igen om vi märker att det blir uppskattat, säger Jesper Björkman.