Att träffa släkten kan bli kalas både i det lilla och det större formatet. Vivi-Anne Månsson tyckte häromsistens det var dags att dra ihop hela släkten till en riktig återträff igen. Medhavd kaffekorg och stol underlättade logistiken.

– Vi träffades både 1993 och 1999, när några i vår föräldrageneration fortfarande levde. Men nu hade det gått ganska många år, så jag försökte få till något. Och vi blev drygt 50 personer, det var väldigt roligt och lyckat.

Karl och Alfrida Lindström gifte sig 1914 och fick fyra barn, Ingvar, Carl-Erik, Ingrid och Svea. Krigsåret 1939 köpte de Tolebo, där de drev jordbruk med mjölkkor fram till början av 1960-talet.

– Då sålde de gården till min mamma Ingrid och min moster Svea. Sedan övertog mina föräldrar och sedan blev det jag och min man Conny som köpte Tolebo. Nu är jag ensam och har kvar Tolebo som boende under sommarmånaderna, säger Vivi-Ann Månsson.

Av de 15 kusinerna efter Karl och Alfridas fyra barn lever 12.

– Det var bara två som inte kunde komma. Det känns förstås lite extra att träffas i Tolebo där våra mor- och farföräldrar levt och vi hade mycket att prata om. Nu har vi ju själva barnbarn och några barnbarnsbarn, så vi är flera generationer ättlingar.

En hel del berättelser från Karl och Alfridas liv i Tolebo finns nedtecknat.

– Det såg min mamma till, hon skrev en del i en liten bok så att andra skulle få veta lite om hur de hade det.