Denna gång ska det ha handlat om två robotar, avfyrade ut mot Japanska sjön. En amerikansk källa säger till nyhetsbyrån Reuters att åtminstone den ena verkar ha varit av liknande typ som skjutits vid tidigare tillfällen. I flera av de fallen har det varit kortdistansrobotar.

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har enligt statliga medier förklarat att avfyrningarna är varningar till omvärlden, med anledning av de militärövningar som Sydkorea och USA genomför. Och tidigare under fredagen amerikansk tid fick Kim stöd av USA:s president.

Det har inte förekommit några atomtest. Robottesterna har samtliga varit kortdistans. Inga ballistiska robotprover. Inga långdistansrobotar, sade Donald Trump till medier.

Enligt ett brev som Kim skickat, ett brev som Trump kallar "mycket vackert", ska diktatorn ha meddelat att han "inte är glad" över att genomföra avfyrningarna.

Och Trump delar kritiken mot övningarna, som han tidigare signalerat är dyra och onödiga. Nu har de skalats ned till att vara mestadels simuleringar i datorer, men presidenten är fortsatt skeptisk.

Vet ni, jag har heller aldrig gillat dem.

Trump utesluter inte ett nytt toppmöte med Kim, för att diskutera nedrustning och ett fredsavtal för Koreahalvön.